Válku, do naha! Vyzývá ministra studentská iniciativa Změna Matrixu


Studenti z iniciativy Změna Matrixu (www.zmenamatrixu.cz) reagují na slova, která pronesl současný ministr zdravotnictví Vlastimil Válek ve sněmovně 4. prosince 2020, kdy doslova řekl: „Když by bylo (očkování) povinné, tak budu první, který se tady připoutá od pasu nahoru nahý před tady touto sněmovnou a nepustí sem ministra.“

Studentům se nelíbí ministrova radikální změna názoru a jeho nátlak na povinné očkování vybraných skupin obyvatelstva experimentální očkovací látkou. Vyzývá proto ministra, aby dostál svého slova a bránil dobrovolnost v otázce očkování. Svojí nevoli dali najevo otevřeným dopisem:

Vážený pane ministře zdravotnictví,
obracíme se na Vás v souvislosti s vyhláškou o povinném očkování proti covidu-19.
Jakožto studentům, některým z nás povinné očkování znemožňuje pokračovat ve studiu. Nejsme proti očkování, ale jsme pro zachování jeho dobrovolnosti. Jsme přesvědčeni, že každý z nás má právo si o svém zdraví rozhodnout sám. Odmítáme, aby tohle právo bylo občanům České republiky upíráno. Věříme, že dostojíte svého slova, a vyzýváme Vás ke zrušení výše zmíněné vyhlášky do dne 10. 1. 2022.

Iniciativa Změna Matrixu

„Je neuvěřitelné, že pan ministr, který tak hlasitě a expresivně ubezpečoval občany o dobrovolnosti očkování, takto změnil svůj postoj,“ prohlásila jedna z mluvčích iniciativy Aneta Hlinčíková a věří, stejně jako ostatní studenti, že pan ministr Válek dostojí svého slova.


Podobné příspěvky